Què és el SAX?

El SAX (Salut, Amor i Xarxa) és la trobada anual de guifi·net. Té per objectiu reunir a tota la comunitat que hi participa (voluntaris, professionals, particulars, usuaris, acadèmics, administració, entitats, etc.) per debatre sobre el projecte (tant a nivell tècnic com social i organitzatiu), obrint-lo a la participació de tota la ciutadania.

A mesura que el projecte de guifi·net i la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral creix, els participants es troben més disseminats pel territori i sovint la interacció es produeix només a través de mitjans electrònic (com les llistes de correu). La trobada anual de la comunitat permet tenir trobades presencials per generar sinèrgies i espais de debat, enfortint les dinàmiques de treball actuals i el desenvolupament del projecte guifi·net.

SAX2016

El SAX d'enguany se celebrarà a Barcelona, coincidint amb el taller "Jornada sobre xarxes comunitàries: eficiència en col·laboració entre administracions públiques, la ciutadania i les empreses" del projecte europeu de recerca NetCommons.

Història i edicions anteriors

El primer SAX es va celebrar el 29 de gener de 2005 a la Universitat de Vic (Osona), quan una sèrie de persones provinents de diverses comarques van organitzar una trobada eminentment pràctica orientada a compartir experiències, coneixements i cercar vincles d'amistat i col·laboració. L'esdeveniment s'ha anat repetint anualment, de forma més o menys periòdica, desplaçant-se arreu dels llocs on arriba la xarxa guifi·net.